MEDCARE Main Page

Saturday, May 29, 2010

Bakımsız klima zararlı... Isıtma soğutma firmaları, klima bakımlarının, sağlık ve tasarruf açısından Haziran ayına kadar ihmal edilmemesini öneriyor.

Klima Firması Konya Bölge Bayi Hakan Bozkurt, gerek otomobil gerekse sabit klimaların yaz öncesi mutlaka servis çağrılarak bakım yaptırılması gerektiğini söyledi.

Bozkurt, kış dönemi boyunca kullanılmayan soğutmaya yönelik klimaların içinde, geçen yılki kullanımdan ve kış dönemindeki beklemeden kaynaklı toz birikmelerinin yaz öncesi yapılacak bakımla giderilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Filtre değişimi ve klima iç temizliğinin sağlık ve tasarruf açısından Haziran ayına kadar ihmal edilmemesini öneren Bozkurt, şunları kaydetti:

''Bir servis çağrılıp filtre değişimine ihtiyaç duyulup duyulmadığının kontrolüne ihtiyaç var. Filtre değişimi gerekmiyorsa, kullanım kılavuzuna uygun olarak filtre yıkanarak sorun çözülebilir. Ancak tozların, filtreden geçip arkasındaki bataryaya yapışması durumunda ise ayrıntılı iç temizlik ve filtre değişimine ihtiyaç duyulabilir. Temizlenmeyen klimalar çevreye yaydıkları bakterilerle sağlığa zarar verdikleri gibi daha fazla elektrik de tüketiyor. Bakımı yapılmayarak çalıştırılan klima çevreye yaydığı bakterilerle, özellikle üst solunum enfeksiyonlarına davetiye çıkarabildiği gibi, yüzde 25'lere varan oranlarda enerji sarfiyatı artıyor.''

No comments: